Lager onderwijs

s

Met de klas naar het atelier !!

Ons doel

Wij diepen thema’s uit die aansluiten bij de ervaring van kinderen, bij het klas- en wereldgebeuren. De indrukken die we opdoen en de inzichten die we verwerven worden individueel of in groep door middel van verbale, muzikale, dramatische of beeldende expressie verwerkt. De kinderen verruimen hun leefwereld en leren kritisch denken over zichzelf en hun omgeving. een uitgebreide uitleg over de filosofie en werkmethode van de schoolateliers kan u verkrijgen via mail. Voor klassen van het lager onderwijs. Elke maandag, dinsdag en donderdag (niet tijdens schoolvakanties).

Aanbod 2016/2017

Klassen van het lager onderwijs kunnen een dagdeel of een hele dag rond bepaalde thema’s werken.  

 • 1e graad ’t Is foor in Brussel!

  Op en neer, rond en rond, op de ‘foor’ is het altijd dolle pret. Wat is jouw favoriete attractie? De kermis is heel kleurrijk en zit vol beweging. Beweeg jij met ons mee? We gaan aan de slag met kleur, licht en beweging! We leren pastelkrijt kennen en ontdekken wat lichtgraffiti is. Een foto en een tekening staan stil, maar wij krijgen er wel beweging in!

   

  Techniek: -Schetsen

  -Pastelkrijt

  -Lichtgraffiti (fotografie)

   

 • 2de graad De laatste mag het licht aan doen

   

  Een les in het donker! Wat zien we in het donker en hoe kunnen we door middel van licht tekenen? In dit atelier kijken we hoe licht en donker een beeld kunnen veranderen. We zien ‘Brussels by night’ en gaan op onderzoek met onze zaklampen. Door middel van schaduw bekomen wij vormen waarin we op zoek gaan naar dingen die wij herkennen uit een stad. Fantasie is een must en helpt ons overal dingen in te zien.

  Techniek:    -Schetsen

  -Schaduwfiguren

  – Houtskool

   

 •  3de graad  ‘Alle wegen leiden naar Brussel’

   De E40, de Ring, de Anspachlaan, in en rond Brussel kent iedereen deze straten. Maar hoe ziet een straat er juist uit? Hoe tekenen we een straat in perspectief? David Hockney tekende niet wat je zag op een foto, maar wat je ziet met je ogen. Wij gaan ook ECHT leren kijken met onze ogen en leren de basis van perspectieftekenen. Door middel van collagetechniek bekomen wij een kleurrijk kunstwerk.

  Techniek: -Schetsen

  -Perspectief

  -Collage

   

   

 • Voor alle leeftijden : Poëziepret
pasta
Poëziepret

 

 

 

 

 

 

 

 

Poëzie, poezen, poes of kat?

In dit atelier leren we spelen met woorden. Woorden die je niet kent, woorden die misschien niet bestaan of misschien zelfs jou lievelingswoord. We leren dat taal grappig, leuk, bizar, lief en spannend kan zijn. Je kan ook woorden anders uitspreken of ondersteboven lezen. Samen gaan we op ontdekking in de wondere wereld van de woorden.

 

 • Voor alle leeftijden : Doka & Grafiek ateliers
10488354_488601801290704_1031422028118412654_n
doka
11060958_509921745825376_7733718506519024440_n
grafiek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En dit is niet alles wat wij te bieden hebben.  Wij maken ook ateliers op maat en beschikken sinds kort over een DOKA (donkere kamer). Samen kunnen we hier experimenteren met fotogrammen. Naast de DOKA beschikken wij ook over een grafieklokaal, hier kunnen wij etsen of linosneden maken. Let op! DOKA -en grafiekateliers duren een hele dag.